Safra Kanalı Kanseri Tedavisi İçin Yeni İlaç Kombinasyonu

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Kasım 30, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerMedicineNet'in haberine göre, yeni bir çalışma denenen, birden fazla ilacın beraber kullanıldığı bir tedavi, safra kanalı kanseri hastaları için umut vadediyor.

Boston'daki Massachusetts Hastanesi Kanser Merkezi'nde yürütülen çalışmada bevacizumab (Avastin) isimli ilacı, kemoterapi ilaçları gemcitabine ve oxaliplatin'de oluşan GEMOX-B isimli tedaviyle beraber kullananan hastalarda, hayatta kalma ve tümör tepkilerinin önceki araştırmalarda sadece GEMOX-B tedavisi gören hastalara göre karşılaştırılabilir olduğu görüldü.

Bu yeni deneyde 35 safra kanalı kanseri hastasına her üç ilaç 1 ve 15 günlerde ve her 28 günde bir verildi (10 mg/kg bevacizumab , sonrasında 1000 mg/m2 gemcitabine, ve 85 mg/m2 oxaliplatin). Tedavinin değerlendirilmesi çalışmanın başında ve tedavinin ikinci döngüsünün sonunda PET taramaları kullanıldı.

AvastinAraştırmacılar toplam tümör tepkisi oranının yüzde 40 (14 hastada kısmı tepki) ve diğer 10 hastada sabit hastalık olduğunu buldular (yüzde 29). Toplam hayatta kalma süresi 12.7 ay iken, medyan ilerleme olmadan hayatta kalma süresi 7 aydı. Ancak 6 aydaki ilerleme olmadan hayatta kalma süresi hedeflenen yüzde 63'lük oranın altında kaldı.

GEMOX-B tedavisinin en sık rastlanan negatif yan etkileri bitkinlik, beyaz kan hücrelerinde anormal derecede azalma, periferal nöropati, yüksek tansiyon ve mide-bağırsak problemlerdi. Ancak araştırmayı yürütenler tedavinin genel olarak iyi tolere edildiğini belirttiler.

Araştırmacılar bulguların, moleküler olarak hedeflenmiş ilaçların kemoterapiyle beraber kullanıldığında safra kanalı kanseri hastalarının tedavilerinde etkili şekilde kullanılabileceğine dair yeni kanıtlar anlamına geldiğini söylediler.

Araştırmanın bulguları The Lancet Oncology'ın 22. online sayısında yayınlandı.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Safra Kanalı Kanseri Tedavisi İçin Yeni İlaç Kombinasyonu

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar