Morfin Tümörün Yayılmasını Hızlandırıyor Olabilir

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Kasım 23, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerMedicineNet'in haberine göre, iki yeni araştırmanın sonuçları opiyat bazlı ağrı kesicilerin kanserli hücrelerin büyümesini ve yayılmasını hızlandırdığını gösteriyor. Boston'taki Ulusal Kanser Konferansı'nda yarın sunulacak olan raporlarda opiyatların (Opiyum (afyon) türevi (opioid) ilaçlara verilen ad; yapısında opiyum ve türevleri olan) akciğer kanseri hücrelerine ulaşmasının engellenmesiyle kanser hücrelerinin çoğalması ve yayılmasını azalttığı anlatılacak.

Hücre kültürleri ve ve farelerle yapılan testler, morfinin vücutta etkisini gösterdiği opioid reseptörlerinin potansiyel bir tedavi hedefi olabileceğini gösteriyor.

Chicago Üniversitesi tıp profesörlerinden olan ve araştırmaları yürüten Patrick A. Singleton yayınlan bir basın bülteninde "Eğer klinik olarak onaylanırsa, kanser hastalarımıza uyguladığımız cerrahi anestezinin değiştirilmesi gerekebilir. Sonuçlar ayrıca bu tip ilaçları kullanabilmek için farklı uygulamalar keşfetmemiz gerektiğini gösteriyor" diyor.

MorfinMorfin tümör hücrelerinin çoğalmasını artırabilir, bağışıklık sistemini engelleyebilir, yeni tümörün beslenmesini sağlayan yeni kan damarlarının gelişmesini hızlandırabilir ve bariyer (engel; bir maddenin karşı tarafa geçişini zorlayan ya da engelleyen) işlevini azaltabilir. Cerrahi operasyona giren hastalarda bariyer işlevinin azalması tümörlerin dokulara ve vücüttaki diğer organlara yayılmasını kolaylaştırabilir.

Singleton ve arkadaşları akciğer kanseri enjekte edilen ve opioid reseptörleri olmayan farelerin tümör geliştirmediğini buldular. Normal farelerde ise tümör gelişimi görüldü. Araştırmacılar ayrıca metilnaltrekson'un (opiyatın sebep olduğu kabızlık için geliştirilen tedavi) normal farelerde kanser hücrelerinin çoğalmasını yüzde 90 oranında azalttığını keşfettiler.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Morfin Tümörün Yayılmasını Hızlandırıyor Olabilir

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar