Nar, Meme Kanseri Tedavisinde Kullanılabilir

KanseriTedaviEt.com | Perşembe, Ocak 07, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

MedicineNet'in haberine göre nar yemek ve nar suyu içmek meme kanserinin bazı türlerini önlemede ve gelişimini yavaşlatmada yardımcı olabilir.

Cancer Prevention Research'te yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçları, narda bolca bulunanan ve ellagitaninler olarak adlandırılan fitokimyasal gruplarının, laboravutar testerinde östrojene duyarlı meme kanserinin büyümesini engellediği gösterdi.

City of Hope Tümör Hücresi Biyolojisi Bölümü direktörlerinden Shiuan Chen yayınlanan bir basın bülteninde "Fitokimyasallar, meme kanseri hücrelerinin çoğalmasına ve östrojene duyarlı tümörlerin büyümesine sebep olan östrojen üretimini engellerler" diyor.

NarAraştırmacılar narda bulunan ellagitaninlerin aromatazı engellediğini söylüyorlar. Aramotaz vücutta östrojen üretimini sağlayan önemli bir enzim ve bu enzim meme kanserinin büyümesinde kilit bir rol oynuyor.

Chen "Bulgularımıza bizi çok şaşırttı. Daha önceki araştırmalarımızda üzüm gibi diğer meyvelerin de aramotazı engellebileceğini bulmuştuk. Ancak nardaki ve üzümdeki fitokimyasallar farklı" diyor.

Araştırmacılar son olarak narın potensiyel anti-kanser ve kalbe faydalı yüksek antioksidan içeriğinin öğrenildiğini söylüyorlar. Ancak bu yeni araştırma, narın aromataz ve meme kanseri büyümesi üzerine etkilerini konu alan ilk çalışma özelliğini taşıyor. Bu çalışmada araştırmacılar lavobatuvar testlerinde narda bulunan 10 tane ellagitanin zengini bileşiğin aromatez aktivitesi ve kanser hücreleri büyümüsi üzerindeki etkilerini incelediler.

Sonuçlar bu 10 bileşiğin (özellikle ürolitin B) meme kanseri hücresini gelişimini engellendiğini gösterdi.

Uzmanlar nar yemenin veya nar içerikli içecekleri tüketmenin de insanlar üzerinde aynı etkileri yaratıp yaratmayacağını belirlemek için daha çok araştırma yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Bu zamana kadar meme kanseri ve diğer kanseri türlerine karşı olası bir korunma sağlamak için araştırmacılar daha çok nar tüketmenin tercih edilecebileceğini söylüyorlar.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Nar, Meme Kanseri Tedavisinde Kullanılabilir

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar