Periyodik Diyet, Meme Kanseri Riskini Azaltabilir

KanseriTedaviEt.com | Çarşamba, Ağustos 05, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Meme KanseriMedicineNet'in haberine konu olan ve Kanser Önleme Aratışmaları dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, düzenli uygulanan bir diyet programıyla meme kanser riski azaltılabilir.

Yapılan deneyde farklı diyetler uygulanan fareler üç gruba ayrıldı : Sınırsız yemek verilenler, aralıklı olarak kalorisi yüzde 25 azaltılanlar, kalıcı olarak kalorisi yüzde 25 azaltılanlar. En iyi sonuçlar aralıklı olarka diyet uygulanan farelerde görüldü. Bu grupta tümör görülme oranı yüzde 9 iken, kalorisi sabit olarak azaltılan grupta bu oran yüzde 35, heristediğini yiyen grupta ise yüzde 71 olarak belirlendi.

DiyetÖnceki araştırmalar benzer sonuçları gösterse de araştırmacılar yine şaşırdılar. Çalışmayı yürüten ve Minnesota Üniversitesi The Hormel Institute'te profesör olan Margot P. Cleary'nin ekibi, verilen besinlerin meme kanserinin gelişimiyle ilişkilendirilen İnsülin-benzeri büyüme faktörü (IGF-1) hormonunun çözülmesini başlatabileceğinden, periodik olarak uygulanan diyetin tümörü büyüteceğini sanıyordu.

Cleary "Kaloriyi kesmenin meme tümörlerine gelişimine karşı nasıl koruma sağladığını anlamak, kemoprevansiyon (Bazı kimyasal ve farmakolojik ajanlarla kronik hastalıkların invaziv veya metastatik karsinoma dönüşümün engellenmesi) çalışmaları için büyük önem taşıyor" diyor. "İleride tümör gelişimde rol oynayan serum faktörlerinin tanımlanması, riski taşıyan bireylerin belirlenmesi ve bu kişilere müdahele edilmesi için bir yol sunabilir."

Montreal'deki McGill Üniversitesi onkoloji profesörlerinden Michael Pollak bir makalesinde "Bu çalışma, kanseri enerjiden yoksun bırakmaktansa kalorinin kısıtlanmasının hormon seviyelerinin düzenlenmesinde etkili olduğuna dair önemli kanıtlar veriyor" diye belirtiyor. "Özellikle düşük insülin seviyeleri azaltılmış besin tüketimiyle alakalı ve bu, koruyucu bir faktör olabilir."

Pollak, vücuttaki IGF-1 and insülin seviyelerinin medikal yolla, diyet veya egzersizle nasıl düşürülebileceğine dair çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyor.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Periyodik Diyet Meme Kanseri Riskini Azaltabilir

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar