Kolon Kanserinin Gelişimi, Sinir Yapıları Engellenerek Durduruldu

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Ağustos 31, 2009 | 2 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Kalın Bağırsak KanseriWebMD'nin haberine göre, İsviçreli araştırmacılar hücrelerin birbirleri arasındaki iletişimi sağlayan sinirsel ya da metabolik yolaklar ya da kimyasal reaksiyonları engellemek suretiyle kalın bağırsak kanserini (kolon kanseri) tedavi etmenin bir yolunu bulmuş olabilirler.

Bu tedavi sayesinde kalın bağırsak kanserinin ileri evlere geçmesi veya başka organlara sıçrama önlenebilir.

EMBO Molecular Medicine'de 27 Ağustosta yayınlanan araştırmanın sonuçları, tümörlerin büyümesine yol açan ve Hedgehog-GLI (HH-GLI) adı verilen sinirler arası yollar engellenerek tümörlerin gelişmesinin engellenebileceğini gösteriyor.

Kalın BağırsakGeneva Üniversitesi profesörlerinden olan ve araştırmayı yürüten Dr. Ariel Ruiz i Altaba "Daha önceki araştırmalar HH-GLI'nin kolon kanseri üzerine olası bir rolü olabileceğini sinyalini veriyoru, ancak bir bağ olduğu asla kesin degildi. Bu araştırmayla HH-GLI'nin kolon kanserinin büyümesine ve gelişmesine yol açtığı kanıtlandı" diyor.

Bu araştırma sayesinde kalın bağırsak kanserinin, hasta tamamen iyileştikten sonra bile vücudun diğer bölümlerine yayılmasını önleyecek yeni anti-kanser ilaçları geliştirebilir. Ruiz i Altaba "Kanserin nüksetmesi kanser tedavisindeki temel sorunlardan biri" diyor.

Araştırmacılar tümörleri kaybolduktan sonra kanserli farelerdeki sinirsel yolları engellemek için bitkilerden elde edilen cyclopamine adlı bir madde kullandırlar. Bu sayede fareler bir yıla kadar hayatta kaldılar ve tekrar tümör oluşumu gerçekleşmedi.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Kolon Kanserinin Gelişimi, Sinir Yapıları Engellenerek Durduruldu

Blog Widget by LinkWithin

2 yorum

  1. Unknown // 1 Eylül 2009 15:13:00 GMT+3  

    Hedgehog-GLI adı verilen sinirler arası yolların Cyclopamine kullanılarak dogrudan etkilenmesi yöntemiyle kanserin tedavi edilebildiği ve hiçbir yan etki oluşmadan tamamen yok edildiği ilk defa bir Türk Bilim Adamı Prof.Dr.Sinan Taş tarafından 2001 yılında gösterilmiş ve yayımlanmıştır. Bu buluş içinde Türkiyenin de bulunduğu Avrupa Birliği Patent bölgesi ile birlikte Hindistan, Kanada, Meksika, ABD , Çin ve Avrasya bölgelerinde patent koruması altına alınmıştır.(Bkz. EP 1411938 ve EP 1496895 sayılı Avrupa patentleri,TR 2005 03206 ve TR 2005 05345 sayılı Türk patentleri,10/682584 numaralı A.B.D. patenti). Dr.R.Altaba'nın çalışması yalnızca Sinan Taş'ın buluşunu doğrulayan bir örnektir.

  2. Adsız // 20 Ekim 2010 03:26:00 GMT+3  

    VALLAHİ SEBEP NE OLURSA OLSUN,BİZ HASTALAR CANIMIZDAN BIKTIK.BİZİ DENEYLERDE KULLANABİLİRSİNİZ.ÇOĞUMUZ RAZIYIZ.ÖLMEK YAN ETKİ FALAN UMURUMUZDA DEĞİL.İLAÇ ÇIKSIN ARTIK.MECLİSTE GÖRÜŞÜLSE DAHA HAYIRLI OLUR. BİZLER HER İLACI KULLANIYORUZ NEREDEYSE. BU DAHAMI İYİ YANİ??

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar