Kilolu Olmanın Kanser Riskini Artırdığı Bilinmiyor

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Ağustos 10, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberCancer Research UK'in haberine göre, insanların yüzde 97'si aşırı kilolu olmanın bir kanser riski olduğunu bilmiyor. Aşırı kilolu ve obez olmak, sigara kullanımından sonra en büyük kanser riski.

Cancer Research UK'in anketine katılan 4000 kişinin sadece yüzde 3'ü, sağlıklı bir kiloda olmanın kanseri riskini azaltacağından bahsetti.

Katılımcılar yüzde 7'si insanların kanseri önlemek için yapabileceği pozitif bir değişiklik belirtemedi.

Cancer Research UK sağlık bilgisi direktörü Sara Hiom "İnsanları tutumlarını değiştirmeleri için teşvik etmek genellikle zordur, ancak ilk adım bu değişimlerin işe yaradığına dair bilinç yaratmaktır" diyor. "Tahminlerimize göre sağlıklı bir kiloda kalarak her yıl 13.000 kanser vakasının önüne geçebiliriz. Her ne kadar insanlar kiloyu genelde sağlıklı olmakla ilişkilendirse de, bu anket çoğu kişinin kilonun direkt olarak kanser riskiyle ve riski azaltmakla ilgili olduğunu bilmediğini gösteriyor."

Ankete katılan her 30 kişiden 2'si sigarayı bırakmanın kanser riskini azaltacağını belirtti.

ObeziteKatılımcıların yüzde 52'si yemek ve diyetin önemli olduğunu söylerken, yüzde 29 daha çok egzersiz yapmanın faydalı olacağını belirtti.

Yüzde 22'lik kısım kendiliğinden alkolün kanser riskini artırdığını ve yüzde 11'lik kısım da güneşten korunmanın önemli olduğunu söyledi.

Sara Hiom şöyle diyor : "İnsanların obezite ve yüksek kanser riski arasında bağlantı kurmalarını sağlamak zor çünkü genellikle kanser deyince zayıflık akla geliyor. Ancak fazla kilolu olmak kanserin oluşması için vücudumuzda daha fazla kimyasal taşıdığımız anlamına geliyor."

"Hayatımızda sigarayı ve alkolü bırakmak gibi uzun vadeli değişikler yapmanın zor olduğunun farkındayız. Ancak insanların bu değişikliklerin neler yapabileceğini ve kanser riskini azaltacağını bilmeleri çok önemli, ancak bu şekilde bu kararlar verileribilir."

Sağlıklı beslenme ve egzersizin olduğu bir yaşam sürmek kansere yakalanmayacağınız anlamına gelmiyor, fakar bu tarz bir yaşam bu hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olabilir."

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Kilolu Olmanın Kanser Riskini Artırdığı Bilinmiyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar