Femara, Meme Kanseri Tedavisinde Tamoxifen’e Alternatif Olabilir

KanseriTedaviEt.com | Perşembe, Ağustos 27, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Meme KanseriMedicineNet'in haberine konu olan araştırmaya göre, Tamoxifen kullanan meme kanseri hastaları Novartis'in Femara isimli ilacı da kullanabilirler.

The New England Journal of Medicine'da online yayınlanan uluslararası bir çalışmaya, meme kanserleri östrojen ve proöstrojen hormonlarına duyarlı menopoz öncesi dönemdeki 6100 kadın katıldı.

Meme kanseri tedavisini tamamlayan katılımcılara aşağıdaki planlardan biri uygulandı :

* 5 yıl boyunca Tamoxifen kullanımı
* 5 yıl boyunca Femara kullanımı
* 2 yıl boyunca Tamoxifen, daha sonraki 3 yıl boyunca Femara kullanımı
* 2 yıl boyunca Femara, daha sonraki 3 yıl boyunca Tamoxifen kullanımı

Araştırmaya katılan kadınlara hangi ilaçları kullandıkları söylenmedi.

Tamoxifen and Femara farklı yollarla etki gösteriyorlar. Tamoxifen vücuttaki östrojenin fonktsiyonunu engelliyor.

FemaraFemara ise aromataz enzim inhibitörleri isimli ilaç sınıfına dahil. Arimidex and Aromasin'in de dahil olduğu bu gruptaki ilaçlar östrojenin üretilmesini sağlayan aromataz enzimini hedef alıyorlar.

Yeni çalışmanın sonuçlarına göre sadece Femara alan veya önce Tamoxifen daha sonra Femara veya tam tersini alan kadınların hayatta kalma oranı aşağı yukarı aynı.

Sadece Femara kullanan kadınların hayatta kalma oranında, 5 yıl boyunca sadece Tamoxifen kullanan kadınlara göre belirgin bir fark yok.

2005 yılında araştırmacılar, Tamoxifen yerine Femara kullanan kadınlarda, meme kanserinin memeden uzak bir bölgede nüksetmesine daha az rastlandığını rapor etmişlerdi.

Yeni çalışma, ilacın yan etkilerinin bilinen riskleri beraberinde getirdiğini, ancak herhangi bir beklenmeyen etkiye rastlanmadığını gösteriyor.

Çalışma Novartis tarafından finanse edildi. Yayınlanan raporda, araştırmayı yürüten Dr. Henning Mouridsen ve diğer birçok araştırmacı, Novastis'le bağları olduğunu açıkça belirtiyorlar. Femara bu araştırmaya dahil edilen tek aromataz enzim inhibitörü.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Femara, Meme Kanseri Tedavisinde Tamoxifen’e Alternatif Olabilir

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar