Düzenli Egzersiz Prostat Kanseri Hastalarının Hayatta Kalmalarını Sağlıyor

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Ocak 11, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Prostat KanseriEğer prostat kanseri tedavinizi yeni tamamladıysanız egzersiz yapmak aklınızdaki en son şey olabilir. Ancak 2010'da ayakkabılarını giyip kendinizi egzersize adamak için sayısız neden var. Amerikan Kanser Derneği'nin haberine göre yeni bir çalışmanın sonuçları düzenli olarak yürüyüş yapmak gibi makul egzersizlerin prostat kanseri kanseri erkeklerin ölüm oranını düşürdüğünü gösteriyor. Araştırmaya göre egzersiz ne kadar kuvvetli olursa, etkisi o kadar fazla oluyor.

Araştırmayı yürüten, Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi araştırmacılarından Stacey A. Kenfield "Çok ulaşılabilir seviyelerde aktivitelerde fayda sağlandığını gördük. Sonuçlar prostat kanseri olan erkeklerin genel sağlık durumlarını korumak için fiziksel aktivite yapmaları gerektiğini gösteriyor" dedi.

Çalışma Houstan'da düzenlenen Kanser Önleme Araştırması Konferansı'nda sunuldu ancak henüz bir tıp dergisinde yayınlanmadı.

Kenfield ve arkadaşları, 1986 ve 2008 yılları arasında yapılan Health Professionals Follow-up isimli çalışmaya katılan 2686 prostat kanseri hastasını takibe aldılar. Araştırmacılar her erkeğin prostat kanseri tedavisi öncesi ve sonrasındaki fiziksel aktivitelerini değerlendirdiler.

Düzenli Egzersiz Prostat Kanseri Hastalarının Hayatta Kalmalarını SağlıyorBilim adamlarda haftada 30 saat kuvvetli egzersiz yapan (yavaş ve tempolu koşu, bisiklet, yüzme veya tenis) erkeklerin herhangi bir sebeple ölüm oranının yüzde 35 daha düşük olduğunu gördüler. Haftada 4 saat veya daha uzun süre yürüyüş yapan erkeklerin 20 dk'dan daha az yürüyen erkeklere göre herhangi bir sebeple yüzde 23 daha az ölüm riski olduğu görüldü. 90 dk veya daha uzun süre tempolu şekilde yürüyenlerin, bu süreden daha kısa templolu yürüyenlere göre yüzde 51 oranında daha az ölüm riski taşıdığı görüldü.

Kenfield "Bu çalışma büyük bir nüfus içinde egzersiz ile prostat kanseri olan erkeklerle arasındaki ölüm oranını inceleyen ilk araştırma olma özelliğini taşıyor." dedi. Daha önceki araştırmalar düzenli egzersizin prostat kanserini nasıl önleyeceği üzerine odaklanıyordu.

Araştırmacılar egzersizin uzun ve yoğun olduğu sürece daha etkili olduğunu da buldular. Düzenli olarak yoğun egzersiz yapan erkeklerin prostat kanserine bağlı ölüm riski daha düşük.
Kenfield "Bu faktörlerin prostat kanserini biyolojik olarak nasıl etkilediği hala araştırılıyor. Şu an için elimizdeki verilen prostat kanserine yakalanan hastalarının düzenli olarak makul oranda egzersiz yaparak genel hayatta kalma oranlarını arttırabileceklerini, haftada 5 saat veya daha uzun süre yoğun egsersiz yapmanın da özellikle prostat kanserine bağlı ölüm oranını düşürdüğünü gösteriyor" dedi.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Düzenli Egzersiz Prostat Kanseri Hastalarının Hayatta Kalmalarını Sağlıyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar