Pankreas Kanserine Karşı Kök Hücreler Kullanıldı

KanseriTedaviEt.com | Çarşamba, Kasım 04, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Pankreas KanseriBusinessWeek'in haberine göre, yeni bir çalışma kök hücrelerin kullandıldığı zararsız tedavilerle tümör gelişiminin durdurabileceğini gösteriyor. Bu araştırmada bilim adamları pankreas kanserini sağlıklı dokulara zarar vermeden tedavi etmeye bir adım daha yaklaştılar.

Bulgularını 11-15 Ekim tarihlerinde Chicago'daki American College of Surgeons kongresinde sunana araştırmacılar, tümörün büyümesini durdurmak için kemik iliğinden elde edilen kök hücreler ve genetik bir üründen oluşan bir tedavi geliştirdiler.

Pankreas Kanserine Karşı Kök Hücreler KullanıldıPankreas kanseri gelişmek için kök hücrelere ihtiyaç duyar. Araştırmacılar tarafından yaratılan "truva atı" bir anlamda kanser hücrelerinin kafasını karıştırarak toksik bir ürün üretmelerini sağlıyor.

Bulgular sayesinde ileride genellikle ölümcül olan pankreas kanseri için daha iyi tedaviler geliştirilmesini sağlayabilir. Ulusal Kanser Enstitüsü'ne göre ABD'de her yıl 43 bin kişiye pankreas kanseri teşhisi konuyor ve 35 bin kişi hayatını kaybediyor.

American College of Surgeons'ın yayınladığı bir basın bülteninde Massachusetts General Hospital doktorlarından Claudius Conrad "İlerlemiş pankreas kanserinde hastalığın seyri o kadar yıkıcıdır ki, hayatta kalma süresi ve hayat kalitesindeki küçük bir etki bile hasta için çok önemlidir" diyor.

Şu anki mevcut tedavilerinden biri kemoterapi, ancak bu tedavide hem sağlıklı hücreler zarar görüyor; hem de kemiklerde hasar, ishal ve kusma gibi yan etkiler ortaya çıkıyor.

Dr. Conrad "Pankreas kanseri gibi agresif ve gelişimi süratli olan tümörleri yok etmekte başarılı olmak için, genetik olarak geliştirilmiş kök hücreleri kullanarak tümörlü hücreleri hedefleme konseptini geliştirdik. Aynı zamanda değştirilmiş kök hücreler hedeflendikten sonra tümör mikro çevresindeki eşşiz sinyaller tedavinin sadece kansere yönelik hale getirilmesine yardımcı olabilir" diyor.

Araştırma şu an için ilk safhalarında ve şimdiye kadar sadece hayvanlar üzerinde test edildi.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Pankreas Kanserine Karşı Kök Hücreler Kullanıldı

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar