Önerilen Kanser Taramalarına Giren Yetişkin Sayısı Çok Az

KanseriTedaviEt.com | Salı, Kasım 24, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerKanser taramaları ve sağlığı korumaya yönelik diğer önlemler yaşam süremizi uzatabilir. Ancak MedicineNET'te yayınlanan habere göre, yeni yayınlanan bir rapor ABD'deki 50 ila 64 yaş arasındaki yetişkinlerin sadece yüzde 25'inin bu taramalara katıldığını gösteriyor.

ABD Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi, AARP, Amerikan TIP Birliği tarafından hazırlanan raporda ayrıca bu yetişkinlerin sağlık durumlarının iyileştirilmesi için bu tip servislerin kapsamının artırılması gerekliliğine de değiniliyor.

Raporun yazarlarından CDC Sağlıklı Yaşlanma Programı direktörü Lynda A. Anderson "Bu rapor yetişkinlerinin sağlının korunması için gerçekten henüz değinilmemiş fırsatlara ışık tutuyor ve potansiyel hayat kurtarıcı servislerin genişletilmesinden bahsediyor" dedi.

Meme kanseri taramasıRaporda özellikle değinilen bölümler grip aşısı, kolestrol taraması, kalın bağırsak kanseri taraması, kadınlar için meme ve yumurtalık kanseri taraması. Aşırı alkol alımı gibi sağlığı tehdit eden diğer alışkanlıklar için yapılan taramalar da rapora dahil edildi.

Anderson aynı çocuk sağlığını korumayı hedefleyen programlar gibi yetişkinler için de enstitü programları olmasını umduklarını söyledi. "Yetişkinlerin de aynı şekilde düşünmelerini istiyoruz. Kendilerine gerçekten en gerekli önlemi alıyor muyum diye sormalılar."

2015 yılında ABD nüfusundaki orta yaşlıların oranı yüzde 20'lere varacak. Bu kişiler kalp hastalıkları ve kanser gibi büyük kronik hastalık riski altındalar.

Anderson buna ek olarak çoğu insanın sadece belli bir rahatsızlıktan dolayı gittiğini ve genellikle önleyeci taramaların sözkonusu bile olmadığını belirtti. Anderson "şimdi bu hizmeti sunanları desteklemenin yollarını bulmaya çalışıyoruz" dedi.

CDC direktörlerinden Dr. Matthew T. McKenna da "Bu rapor ulusal uzmanların önerilen önleyici klinik servisler konusunda hemfikir olduğunu gösteriyor" dedi.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Önerilen Kanser Taramalarına Giren Yetişkin Sayısı Çok Az

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar