Köri Baharatındaki Bileşikler, Yemek Borusu Kanserini Yok Etti

KanseriTedaviEt.com | Cuma, Kasım 13, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Yemek Borusu KanseriCancer Research UK'in haberine göre, İngiltere'de yapılan bir yeni bir araştırma, hint safranından elde edilen köri baharatında doğal olarak bulunan kurkumin isimli kimyasalların yemek borusu kanseri hücrelerini yok ettiğini gösteriyor.

British Journal of Cancer'de yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, köri baharatında içinde bulunan moleküller, yemek borusu kanseri hücrelerini öldürüyor.

Cork Cancer Research Centre'e bağlı araştırmacılar kanserli hücreleri köri baharatında bulunan kurkumin isimli bir kimyasalla tedavi etmeyi başardılar. Araştırmacılar kurkumin'in kanserli hücreleri 24 saat içinde yok ettiğini gördüler.

Sonuçlar ayrıca kurkumin'in kanserli hücreleri, hücrelerin ölüm sinyallerini tetikleyerek yok ettiği gösterdi.

Köri Baharatındaki Bileşikler, Yemek Borusu Kanserini Yok EttiAraştırmayı yürüten Dr. Sharon McKenna "Bu heyecan verici sonuçlar sayesinde bilim adamları kurkumin'i kullanarak yemek borusu kanserini tedavi edecek yeni bir anti-kanser ilacı geliştirilebilir. Araştırmacılar uzun bir süredir doğal içeriklerin bozuk kansere dönüşebilecek bozuk hücreleri tedavi etmede bir potansiyel taşıdığını biliyorlardı ve biz de kurkumin'in tedavi edici bir özelliği olabileceğinden şüpheleniyorduk. Araştırmamızda görevli Dr. Geraldine O’Sullivan-Coyne da bir süredir dirençli yemek borusu kanseri hücrelerini yok etmenin bir yolunu arıyordu. Kurkumin'i direnç gösteren hücreler üzerinde test etti ve hücreler beklenmedik sinyalleri kullanarak ölmeye başladılar" diyor.

Normalde bozuk hücreler programlı bir şekilde ölürler. Bu işlem caspase isimli proteinlerin hücreler içinde harekete geçmesiyle gerçekleşir. Ancak araştırmaya konu olan kanserli hücrelerde programlı bir şekilde ölüme dair bir ize rastlanmadı. Bu da curcimin'in alternatif bir hücre sinyali sistemi kullanarak kanserli hücrelere saldırdığını gösteriyor.

İngiltere'de her yıl 7800 kişiye yemek borusu kanseri teşhisi konuyor. Hastaların yüzde 20'sinde de azı 5 yıldan uzun süre hayatta kalabiliyor. İngiltere'deki kanser ölümleri arasında kanser ölümleri sıralamasında yemek borucu kanseri altıncı sırada bulunuyor.

Cancer Research UK direktörlerinden Dr, Lesley Walker "Bu ilginç araştırma hint safranında (turmerik) bulunan doğal kimyalasallarla yemek borusu kanseri tedavisi için yeni ilaçlar geliştirilebileceğini gösteriyor. Yemek borusu kanseri oranları 70'lerden beri yüzde 50'den daha da fazla yükseldi. Bu yüksek oranlar obezite, alkol kullanımı ve reflüye bağlanıyor. Dolayısıyla hastalığın tedavisi için yeni yollar bulmak çok önemli" diyor.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Köri Baharatındaki Bileşikler, Yemek Borusu Kanserini Yok Etti

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar