Omega 3 Yağ Asidi Dokosaheksaenoik Asit, Tümörü Küçültebilir

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Nisan 06, 2009 | 1 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerReuters UK'de yayınlanan habere konu olan Mısırlı araştırmacıların bulgularına göre özelikle somon gibi balıklarda bulunan bir omega 3 yağ asidi olan dokosaheksaenoik asit, tümörün küçülmesine katkıda bulunarak kemoterapinin yan etkilerini hafifletiyor.

Mısırlı araştırmacıların yeni yayınladığı bir rapora göre balıkta bulunan bir omega 3 yağ asidi, farelerde tümörü küçültüyor ve kemoterapi ilaçlarının etkisi güçlendirerek yan etkilerini sınırlıyor.

Cell Division dergisinde yayınlanan bulgular, somon balığı gibi yağ asitleri içeren yiyeceklerin tüketmenin sağlığa faydalı olduğuyla ilgili yeni kanıtlar içeriyor.

Mısır'daki Mansoura Üniversitesi çalışanlarından El-Mowafy ve arkadaşları, bir omega 3 yağ asidi olan dokosaheksaenoik asitin (docosahexanoic acid) farelerdeki tümör üzerindeki etkilerini ve bir kemoterapi ilacı olan cisplatin'le nasıl bir etki yarattığını araştırdılar.

El-Mowafy sonuçların dokosaheksaenoik asitin cisplatin ve muhtemelen diğer kemoterapi ilaçlarıyla beraber kullanıldığında tümörler üzerinde etki yaratacak yeni bir ilaç rejimi ortaya koyduğunu düşünüyor : "Dokosaheksaenoik asit, içinde göze çarpan kemo-önleyici etkiler barındırıyor ve cisplatin'in etkisi hatırı sayılır derecede artırıyor."

Mart ayında Amerikalı araştırmacılar omega 3 yağ asitleri içeren yiyeceklerle (özellikle somon, uskumru, ringa ve sardalya gibi balıklarda bolca bulunuyor) yapılan diyetin erkeklerde prostat kanserine karşı koruma sağladığını göstermişti.

Ayrıca ceviz ve lifli sebzelerde de bulunan yağ asitlerinin, antiinflamatuar (iltihap kurutucu, ateş düşürücü) etkileri bulunuyor ve kalp krizi riskini azalttığı düşünülüyor.

El-Mowafy'nin ekibi çalışmalarında, dokosaheksaenoik asitin moleküler seviyede tümöre bağlı olarak oluşan beyaz kan hücrelerinin birikimini ve iltihabı engellediğini buldular.

Araştırmacılar ayrıca yağ asitlerinin kemoterapi ilaçlarının yarattığı toksisiteyi ve böbrek bezlerine verilen zararı azalttığını eklediler.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Omega 3 Yağ Asidi Dokosaheksaenoik Asit, Tümörü Küçültebilir

Blog Widget by LinkWithin

1 yorum

  1. https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments // 7 Nisan 2009 15:31:00 GMT+3  

    sa.çok başarıl çalışmalarınız var ayrıca tebrik ederim.evet kanser hakkında yeni gelişmeleri ümit ediyoruz,ümitle bekliyoruz etrafımızda çok sık duyardık sanki azalmış gibi veya ben duymuyorum,inşALLAH azalmıştır halk galiba okudukça öğrendiklerini hayata geçiriyor.bu tip yazıları buldukça yayınlıyorum çok duyarlı olmamız gerekiyor.yediklerimize,içtiklerimize kullandığız her şeyi dikkatli olalım detejan,pilastik,sentetik giyecekler kullanmıyalım ucuz olsada camın yeni formu olan slikon kabları herkes alabilse çamaşırda beyaz sabun,bulaşıta arab sabunu ve elma sirkesi bunları hayata geçirirse inanıyorum ki büyük ölçüde kanser hastalığı azalacak veya bitecek temenisi ile hayırlı çalışmalar.A.E.O

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar