Melonomu Tetikleyen BRAF Proteinini Yok Eden İlaç Geliştirildi

KanseriTedaviEt.com | Perşembe, Nisan 23, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Cilt Kanseriİngiltere Kanser Araştırmaları Derneği'nin haberine göre, daha önce genetik olarak değişime uğrayan BRAF isimli bir proteinin melonomu tetiklediğini bulan ekip, aynı proteini durdurmak için bir dizi ilaç geliştirmiş. Bu kimyasallar yakında ileri derecede melanom hastalarının tedavisinde kullanılabilir.

Medicinal Chemistry dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, bilimadamları cilt kanserini tedavi etmek için bir grup güçlü ilaç geliştirdi.

İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği, Kanser Araştırma Enstitüsü (ICR) ve Wellcome Trust tarafından desteklenen çalışma, en ölümcül cilt kanseri türü olan melanom'un tedavisi için geliştirmiş bir dizi potansiyel ilacı içeriyor.

Aynı ekip daha önce BRAF isimli bir proteinin, insanlarda görülen melanomların yüzde 50 ila 70'inde genetik olarak değişime uğrayarayak melonom hücrelerinin büyümesine yardım ettiğini bulmuştu.

Geliştirilin pyridoimidazolones isimli kimyasallar, değişime uğramış BRAF proteininin işlevini engelleyerek melanom hüclerinin gelişimini durduruyor.

Hücre hedefli bu tür ilaçlar, sadece değişime uğramış BRAF proteni olan melanom hücreleri üzerinde etkili oluyor.

Bu tür tedavilerin daha az yan etkiye sebep oluyor ve kanseri yok etmede daha etkili oluyor.

ICR profesörlerinden Caroline Springer şöyle diyor : "İnsanlardan alınan kanserli hücre örnekleri üzerinde yaptığımız çalışmalarda, yakında hastalar üzerinde kullanılmaya başlanabilecek bazı heyecan verici tedaviler geliştirdik."

"Bu ilaçlar cilt kanserlerinin yüzde ellisinde genetik olarak değişime uğrayan sadece belirli proteinleri hedef alıp yok edecek kadar etkili."

"Bu şekilde sadece mutantlaşmış proteinleri hedef almak, kanser tedavisinde oldukça yeni ve önemli bir yaklaşım. Umarız bu alandaki araştırmalar yeni ve daha etkili ilaçların geliştirilmesine önayak olur."

"Umarız en kısa zamanda ilerlemiş deri kanseri hastalarına klinik ortamda uygulanabilecek bileşimleri bulabiliriz. "

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Melonomu Tetikleyen BRAF Proteinini Yok Eden İlaç Geliştirildi

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar