Kanser Hastaları Arasında Antioksidan Kullanımı Çok Yaygın

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Haziran 15, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Meme KanseriMedicineNet'te yayınlanana habere göre; çok yaykın şekilde kullanılmasına rağmen, antioksidan vitaminlerin meme kanseri tedavisi üzerindeki olumlu bir etkisi üzerine yapılan araştırma sayısı çok az. Bu bileşenler kanser tedavisi sırasında çok yüksek dozda alınabiliyor ve bazı uzmanlar bunun gelenekler kanser tedavisinin etkilerini azalttığına inanıyor.

Bir çalışma, kanser tedavisi üzerindeki etkisi üzerine çok az araştırma olmasına rağmen birçok meme kanseri hastasının antioksidan kullandığını gösteriyor.

Antioksidanlar ayrı olarak satılıyor ya da multivitaminlerin içersinde bulunuyor. Antioksidanların kanser tedavisinin yan etkilerini azalttığı, kanserin nüksetme ihtimalini düşürdüğü ve genel olarak sağlığı iyileştirdiğine dair yaygın bir kanı var. Ancak tedavi sırasında antioksidan kullanımının etkileri hakkında fazla araştırma yok ve bazı doktorlar haricen alınan antioksidan vitaminlerin etkilerinin radyoterapi ve kemoterapinin bazı çeşitleriyle çakışabileceğini düşünüyor.

Birçok uzman, antioksidan vitaminlerin geleneksel kanser tedavisinin etkisini azaltabileceğine inanıyor.

The Cancer Journal'da yayınlanan yeni bir çalışma, kadınlar arasındaki yaygın antioksidan vitamin kullanımına ışık tutuyor. Araştırmacılar bu çalışmada, 1990'larda yapılan çevresel faktörler ve kanser risk arasındaki ilişkiyi araştıran Long Island Meme Kanseri Projesi'ne katılan kadınlara odaklandılar.

2002 ve 2004 yılları arasında araştırmacılar, katılımcılardan antioksidan vitamin kullanımı üzerine bir röportaj talebinde bulundular. Odak noktası C vitamini, beta karoten, E vitamini ve Selenyum kullanımıydı. 1500 katılımcıdan 764'ü röportajı tamamladı. Gruptaki 663 kişi meme kanseri tedavisi için geleneksel tedavi yöntemleri olan kemoterapi, radyoterapi veya tamoxifen aldıklarını belirttiler.

Kanser Hastaları Arasında Antioksidan Kullanımı Çok YaygınBu 663 kadınının yüzde 60'ının meme kanseri tedavisi sırasında antioksidan aldığı belirlendi. Bu kişilerin çoğu vitaminleri yüksek dozda aldı. Bu, Centum multivitaminin içindekinden bile daha fazla dozda vitamin alındığı anlamına geliyor.

Yüksek dozda antioksidan vitamin kullanımınında öngörülen diğer faktörler meme kanseri teşhisi sırasında daha fazla meyve sebze tüketimi, bitkisel ürünlerinlerin kullanımı ve tamoxifen alımı.

Araştırmacılar "Meme kanseri tedavisi sırasındaki yaygın olarak yüksek dozda antioksidan vitamin kullanımı ve bunun diğer tamamlayıcı tedavilerle bağlantısı göz önüne alınırsa, ilerki araştırmaların amacı antioksidan vitaminlerin meme kanseri üzerindeki etkileri olmalı" diyor.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Kanser Hastaları Arasında Antioksidan Kullanımı Çok Yaygın

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar