Meyve Sularındaki Antimon Maddesi Kanser Yapıyor

KanseriTedaviEt.com | Salı, Mart 02, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerMilyonlarca çocuk tarafından her gün tüketilen meyve sularında “güvenli” oranın 2.5 ile 10 katı arasında miktarında kanserojen maddeye rastlandı.

Danimarka’daki Kopenhag Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalarda Danimarka, İskoçya ve Yunanistan’da yaygın olarak tüketilen 42 meyve suyu analiz edildi.

Meyve sularıBuna göre içeceklerin 16’sında kansere yol açabilen “antimon” isimli kimyasallara rastlandı. Bilim adamları bu kanserojen maddenin meyve sularına plastik pet şişelerden geçtiğini ve meyve sularındaki asidin de bu süreci hızlandırdığını tahmin ediyor.

AB’deki musluk sularında her litre için en fazla 5 mikrogram antinom kimyasalı bulunmasına izin veriliyor. Maddenin kanser, kalp ve akciğer sorunlarına yol açabildiği tahmin ediliyor.

Kaynak : ekolay

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Meyve Sularındaki Antimon Maddesi Kanser Yapıyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar