En Kapsamlı Uluslararası Kanser Araştırması Başladı

KanseriTedaviEt.com | Salı, Mart 02, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerUluslararası Kanser Araştırma Merkezi, 20 ülkeden uzmanlarla 5 yıl sürecek ve 50 kanser türüne karşı bugüne kadar elde edilmiş verileri değerlerdirip sonuca ulaştıracak bir proje başlattı.

Her yıl yüz binlerce kişinin ölümüne neden olan kansere karşı bugüne kadar birçok araştırma yapılsa da henüz hastalığı yenebilecek etkili bir tedavi geliştirilemedi. ABD merkezli Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi ICGC, kansere karşı bugüne kadarki en büyük savaşı başlattı. İngiltere, Japonya, ABD, Hindistan, Almanya, Fransa, Kanada, Çin gibi 20 ülkeden en üst düzey uzmanların katıldığı projede en yaygın 50 kanser türü hakkındaki tüm veriler incelenecek. Yaklaşık 5 yıl sürmesi planlanan çalışmada dünyanın en önde gelen kanser uzmanları bugüne kadar elde edilen tüm veriler ışığında bu hastalığa çare bulmaya çalışacak.

5 yıl çalışacaklar

Kanser hücresiProjenin toplam bütçesi açıklanmadı ancak sadece Almanya’nın araştırma için 5 yıl için 15 milyon dolar aktardığı biliniyor. Projenin başlaması dört yıl önceye dayanıyor. 2006’da bir araya gelen İngiliz ve ABD’li uzmanlar ICGC bünyesinde daha önce yapılmış kanser araştırmalarını incememeye başladı. Daha sonra İngiliz ve Fransız bilim adamalarının da katılımıyla proje genişletildi. Projede İngiliz ve Fransızlar meme karseni, Kanadalılar pankreas kanseri, Çinliler mide kanseri, Hintliler ağız kanseri ve Japonlar karaciğer kanseri üzerine yoğunlaşıyor. Çalışma bugüne kadar dünyadaki en geniş kapsamlı proje olarak nitelendiriliyor.

KANSERLE SAVAŞTA CEPHELER

AMELİYAT: İlerleyen kanser vakalarında, tümörün sökülüp alınması halen bir numaralı yol.

IŞIN TEDAVİSİ: X ışınları, ameliyattan geriye kalan küçük tümörleri veya hücreleri öldürüyor.

KEMOTERAPİ: Toksik ilaçlar olan bu ilaçlar, kanserlilerin sağlıklı hücreleri de öldürüyor.

HEDEFLİ TERAPİ: Nokta atışıyla Sadece kanserli bölgedeki hücreleri öldürüyor.

IMMUNOTERAPİ: Bağışıklık sisteminin kansere bağışıklı hale getirilmesini içeriyor.

ABD’de 1996-2004 yılları arasında kanser hastaları ile yapılan araştırmada, teşhisten sonra 5 yıl daha hayatta kalma oranları hesaplandı :

Prostat %99
Melanoma %89
Bağırsak kanseri %67
Böbrek %67
Kolon %65
Lösemi Kanseri %51
Yumurtalık %46
Beyin kanseri %35
Mide Kanseri %25
Akciğer Kanseri %16
Karaciğer %11
Pankreas %5

Kaynak : Vatan

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - En Kapsamlı Uluslararası Kanser Araştırması Başladı

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar