Cilt Kanserini Yok Eden Plaster Geliştirildi

KanseriTedaviEt.com | Cuma, Mart 19, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Cilt Kanseriİngiliz bilim adamları cilt kanseri hücrelerini yok eden bir plaster geliştirdi. Geliştirilen yeni yöntem, hastaların saatlerce hastanelerde vakit harcamalarının önüne geçerken, tedavinin de hastalar için çok daha rahat bir ortamda yapılmasına olanak sağlıyor.

Sadece deri kanserinin tedavisine yönelik olarak geliştirilen plaster ortalama bir televizyon ile aynı miktarda elektrik yayıyor.

Kullanmadan önce 3 saat kadar şarj edilen cihaz, tümörlere çok güçlü kırmızı ışıklar gönderiyor. Tedaviye başlamadan önce derinin üzerine özel bir krem uygulanıyor ve bu krem ışığı emdiğinde kimyasal bir tepkime gerçekleşiyor. Daha sonra kimyasal tepkimeyle yayılan ışıklar, kanserli hücrelere saldırıyor.

Oxfordshire'daki laboratuvarlarda yapılan ilk deneylerde plasterin sadece 30 dakikada kanser hücrelerini öldürdüğü görüldü. Plaster, yüzeye yayılan yüzlerce 4 milimetrelik ışık yayan diyot grupları kullanıyor ve ağrısız bir şekilde cildin etkilenmiş bölgesine ulaşıyor.

Ev işi yaparken bile kullanılabilir

Cilt Kanserini Yok Eden Plaster GeliştirildiHastanelerde uygulanan temel cilt kanseri tedavilerinde, kremlerin cilde etki etmesi için hastaların çok güçlü lazerler altında saatlerce yatmaları gerekiyordu. Yeni yöntem sayesinde bu bekleme süresi de çok düşüyor. Böylece hasta normal günlük yaşamına daha kısa sürede dönüyor. Plaster, hastaların ev işi yaparken ya da işe gidip gelirken uygulayabilecekleri kolay bir yöntem sunuyor.

Uzmanlar yeni teknolojinin üretime geçmesi halinde hastaların çok kolay bir şekilde kendi kendilerini tedavi edebileceğini belirtiyor.

Cilt kanseri dünyada görülme sıklığı oranı en hızlı artan kanser türlerinden biri. Ülkemizde cilt kanseri görülme sıklığı hem kadın hem erkeklerde ikinci sırada. Birinci sırayı ise erkeklerde akciğer, kadınlarda meme kanseri alıyor.

Kaynak : Habertürk

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Cilt Kanserini Yok Eden Plaster Geliştirildi

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar