Elma Kolon Kanserini Önlüyor

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Mart 29, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Kalın Bağırsak KanseriAraştırmalara göre düzenli elma yemek kalın bağırsak diğer adıyla kolon kanseri riskini azaltıyor...

Avrupa Kanseri Önleme Bülteni'nde yayımlanan araştırmada, kolon kanseri olan 592 hasta ile aynı hastanede bulunan ancak kolon kanseri olmayan 765 hasta karşılaştırıldı. Araştırmada günde bir elma yemenin kolon kanseri riskini yüzde 65, birden fazla elma yemenin ise kanser riskini yüzde 50 azalttığı belirlendi.

Elma Kolon Kanserini ÖnlüyorDiğer meyve veya sebzeleri yemenin kolon kanseri riski üzerinde etkisi olmadığını belirten uzmanlar elmanın bu koruyucu özelliğinin, içerdiği yüksek orandaki "flavonoid" miktarından kaynaklandığını düşünüyorlar. P vitamini olarak da bilinen 'flavonoid'ler bir antioksidan gibi hareket ederek moleküllerin dokularda hasara neden olmasını engelliyor, bu sayede kanserin başlamasının ve hücrelerin çoğalmasının önüne geçebiliyor.

Antioksidanlar en çok elmanın kabuğunda bulunuyor, bu nedenle uzmanlar elmayı soymadan yemeyi öneriyor.

Kaynak : Habertürk

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Elma Kolon Kanserini Önlüyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar