Gazlı Ocakta Et Kızartmak Kanser Riskini Arttırıyor

KanseriTedaviEt.com | Cuma, Şubat 19, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerAraştırmacılar gazlı ocakta et kızartmanın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardılar.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre gaz üzerinde et kızartmanın elektrikli ocaklara oranla daha tehlikeli olduğunu gösterdi. Gazlı ocakta kanser yapıcı maddelerin bulunduğu ve bunların da kansere neden olduğu belirtildi.


Bilim insanlarına göre gazlı ocakta kızartma yapılırken kullanılan yağın zararlı kimyasal bileşenlerden etkilendiği ve bunun da riski artırdığı görüldü.

Gazlı Ocakta Et Kızartmak Kanser Riskini ArttırıyorYapılan çalışmada bir restoran tam 17 parça et margarin ve soya yağı ile 15 dakika hem gazlı ocakta hem de elektrikli ocakta kızartıldı. Occupational ve Environmental Medicine’de yayımlanan araştırmada aldehitler ve heterosiklik aminler isimli toksit kimyasallar görüldü. Bu maddelerin ise insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yarattığı biliniyor.

National Heart and Lung Enstitüsün’den Dr Deborah Jarvis, bu araştırmanın kızartmanın solunum problemlerine de neden olabileceğini ortaya koyduğunu belirtti.

Kaynak : Hürriyet

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Gazlı Ocakta Et Kızartmak Kanser Riskini Arttırıyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar