Araştırmacılar gazlı ocakta et kızartmanın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardılar.
Yapılan yeni bir araştırmaya göre gaz üzerinde et kızartmanın elektrikli ocaklara oranla daha tehlikeli olduğunu gösterdi. Gazlı ocakta kanser yapıcı maddelerin bulunduğu ve bunların da kansere neden olduğu belirtildi.
Bilim insanlarına göre gazlı ocakta kızartma yapılırken kullanılan yağın zararlı kimyasal bileşenlerden etkilendiği ve bunun da riski artırdığı görüldü.
Yapılan çalışmada bir restoran tam 17 parça et margarin ve soya yağı ile 15 dakika hem gazlı ocakta hem de elektrikli ocakta kızartıldı. Occupational ve Environmental Medicine’de yayımlanan araştırmada aldehitler ve heterosiklik aminler isimli toksit kimyasallar görüldü. Bu maddelerin ise insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yarattığı biliniyor.
National Heart and Lung Enstitüsün’den Dr Deborah Jarvis, bu araştırmanın kızartmanın solunum problemlerine de neden olabileceğini ortaya koyduğunu belirtti.
Kaynak : Hürriyet
Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Gazlı Ocakta Et Kızartmak Kanser Riskini Arttırıyor
Gazlı Ocakta Et Kızartmak Kanser Riskini Arttırıyor
KanseriTedaviEt.com | Cuma, Şubat 19, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu :Etiketler : Beslenme, Haber, Kirmizi Et, Kizartma
Bu ay en çok okunanlar
-
Prostat tüm erkeklerde bulunan küçük bir kestane ya da ceviz boyutundaki bir organ. Görevi spermleri taşıyan meninin penisten dışarı çıkması...
-
Aşağıda derlemiş olduğum orjinali 19.02.2009 tarihli yazıyı WebMD sitesinden aldım. Yazar R. Morgan Griffin, kanser ve kemoterapi konusunda...
-
Kanser, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi. Sık görülmesi ve öldürücülüğünün yüksek olması nedeniyle de bir halk sağlığı sorunu...
-
MedicineNet'in haberine göre yeni bir hedefli kanser ilacının, Herceptin gibi yedi tane ilaç başarısız olduktan sonra metastatik meme k...
-
Tanı koyma süresinin hayati önem taşıdığı ağır travma geçirmiş olgularda, kısa sürede elde edilen tüm vücut görüntüleri (kemik yapılar, iç o...
-
Köpekbalığının kansere yakalanmayan tek canlı olduğu ve bu nedenle köpekbalığından elde edilecek kıkırdak, karaciğer yağı gibi ürünlerin de ...
-
Maddeyi atomik ve moleküler seviyede kontrol eden nanoteknoloji ile kanserin erken teşhisi ve kişiye özel tedavisi için yürütülen çalışmalar...
-
Davut Topcan, genç yaşta kansere yakalanmış hastalardan biri. Tedavisi halen devam ediyor. Hastalığı yakalandıktan sonra alternatif kanser t...
-
Sigara tüketiminin neden olduğu akciğer kanseri tüm dünyada bir numaralı ölüm nedenlerinden biri. Akciğer kanserine yakalananların büyük ölü...
-
En hızlı yayılan beyin kanseri türlerinden glioblastomaya yakalanan hastalara, teşhis konduktan sonra ortalama 15 ay ömür biçiliyor. Duke Ün...
0 yorum
Yorum Gönder