Kanser Hastalarının Ömrünü Uzatan Vitamin Kokteyli

KanseriTedaviEt.com | Çarşamba, Şubat 17, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm Haberlerİngiliz ve Danimarkalı bilim insanlarının kanser hastaları üzerinde denediği vitamin kokteyli hastaların daha uzun yaşamalarını sağladı.

Araştırmacılar kanser hastalarının günlük olarak gerekli vitaminlerini aldıklarında daha fazla yaşadıklarını ortaya koydu.

İngiliz ve Danimarkalı bilim insanlarının yaptığı araştırmada vitamini kokteylini alan dört kanser hastasının üçünde ortalama olarak beş ay daha fazla yaşadığı görüldü.

Araştırmayı yürütenlerden Dr Bob Lister vitaminlerin yarattığı etkininin bazı ilaçlarla aynı hatta bazı yönlerden daha iyi olduğunu belirtti. Vitaminlerin en önemli özelliği ise hastalarda yan etkiye neden olmaması.

Vitamin hapıLondra’daki Metropolitan Üniversitesi’nden Dr Lister, “İnsanlar bize kanseri nasıl yeneceklerini soruyorlar bu araştırmayla birlikte vitaminlerin ömrü uzettığını gördük” dedi.

Araştırma 1990-1999 yılları arasında meme, akciğer, beyini kolon ve kanserin diğer türlerine yakalanan Danimarkalılar üzerinde yapıldı. Bu hastalar ortalama olarak 12 ay daha fazla yaşadı fakat yüzde 76’sının ortalama yaşam süresi 5 aydı.

İşte kanser hastalarının ömrünü uzatacak vitamin kokteyli :

C Vitamini ;5 .7 mg
Solunum, yemek borusu ve mide kanserlerinin önlenmesinde C vitamini önemli rol oynuyor. Kanserojenlerle doğrudan teması olanlar, günlük C vitamini gereksiniminin üzerine çıkabilirler. Bu durum kanser riskini azaltır. C vitamini, yiyecek ve içeceklerle alınan nitrit ve nitratların kanser yapıcı nitrosaminlere dönüşmesini önler.

E Vitamini; 1.625 mg
Bazı toksik maddelerin olumsuz etkilerini azaltır. E vitamini eksikliğinin meme tümörü vakalarını artırdığı gözlemlenmiştir. İnsanlar üzerinde yapılan araştırmalarda da özellikle meme kanseri olan kadınların diyetine besinsel E vitamini takviyesi yapıldığında iyiye gitme görülmüştür.

Co-Enzyme Q10: 300 mg
Co-Enzyme Q10 bir vitamin veya amino asit değildir. Sağlığımız için çok önemli ve yeterli miktarda alınması hayati önem taşıyan bir besindir. Co-Enzyme Q10, hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlayan, hücrelerdeki enerji üretimi için de gerekli bir maddedir.

Selenyum: 487 mg
Selenyum ücrelerin, dolayısıyla dokuların yaşlanma sürecini yavaşlatır. Zararlı maddelerin etkilerini azaltır. Protein sentezine, büyüme ve gelişmeye yararlıdır. Kan hücrelerinin kromozomlarının zarar görmesini önler. Spermlerin üretimine ve canlılığına olumlu etki yapar. Selenyumun en yaygın kullanımı kanser ve kalp hastalıklardan korunma amaçlıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve deri sağlığını artırmak amacıyla kullanılabilir.

Folik Asit: 5 mg
Düzenli olarak folik asit almak kalp krizi ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Folik asidin vücutta depolanmasının zor olduğunu belirten uzmanlar bu nedenle sürekli olarak folik asit içeren besinler tüketilmesini öneriyor.

A Vitamini: 25, 000 IU
A vitaminin yararları arasında enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisinin bulunmasından dolayı aynı zamanda “enfeksiyona karşı vitamin” olarak da bilinir. Zira vücudun doğal savunma sistemini akyuvarları (T-hücreleri) ve antikor üretimini artırarak güçlendirir.

Beta-Karoten: 76 mg (Bu vitamin akciğer kanseri hastalarına verilmemektedir)
A vitamininin yapı taşıdır. Vücutta A vitamini haline dönüştürülür. Ispanak, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, kavun, şeftali, kayısı gibi meyveler ve havuç en önemli kaynaklarıdır. Yüksek dozda alınmasının yararları konusunda çalışmalar halen sürmekle birlikte, kanser, damar sertliği ve katarakt gibi hastalıkları önlediği yolunda önemli bulgular elde edilmiştir.

Bu vitaminler de kokteylin içine eklenebilir
Linoleik Asit (375mg), Balık yağı (1.5mg), niacin 845mg), Pantothenic Asit (22.5 mg), B12 (13.5mg), B6 Vitamini (12.6 mg), B6 Vitamini (8.4 mg), B vitamini (5.4 mg)

Kaynak : Hürriyet

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Kanser Hastalarının Ömrünü Uzatan Vitamin Kokteyli

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar