Almanya`da Her Dakikada Bir Kanser Teşhisi Konuyor

KanseriTedaviEt.com | Perşembe, Şubat 25, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerAlmanya’da Robert Koch Enstitüsü tarafından yayınlanan raporda verilen sayılara göre her dakikada bir kişinin kanser olduğu teşhisi yapılıyor. Uzmanlar, doktorların 450.000 kişide zararlı tümör tesbit ettiğini tahmin ediyorlar.

Robert Koch Enstitüsü raporuna göre en çok kansere yakalananlar prostat kanseri olan erkekler. Kadınlar da da göğüs kanseri ilk sırada yeralıyor. 2006 yılında 426.800 kişide kanser olduğu tesbit edilmiş. Robert Koch Enstitüsü, Berlin’de bugün başlayan Alman Kanser Kongresi’nde yaptığı açıklamada bu gelişmeyi ülkedeki yaşlılık oranının artmasına bağladı. İnsanlar yaşlandıkça kansere yakalanma tehlikesi de artıyor.

Almanya`da Her Dakikada Bir Kanser Teşhisi KonuyorEnstitü tarafından verilen sayılara göre Almanya’da 1990 yılından bu yana kanser vakaları yüzde 30 oranında artış gösterdi. Bu orana erkek ve kadınlara göre bakıldığında erkeklerde yüzde 45, kadınlarda ise yüzde 14 oranında artış görüldü.

Almanya’da görülen bu gelişmenin kısa bir gelecekte sağlık sistemini tehlikeye sokacağı tahmin ediliyor. 2002 ve 2006 yılları arasında kanser için harcanan tedavi masraflarının yüzde 28 oranında artarak yılda 14,6 Milyar Euro’yu bulduğu tesbit edildi.

Kaynak : Dünya Bülteni

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Almanya`da Her Dakikada Bir Kanser Teşhisi Konuyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar