Meme Kanseri İlacı Akciğer Kanserine Karşı Kullanılabilir

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Aralık 14, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Akciğer KanseriWebMD'nin haberine göre 6000 kadının katılımıyla gerçekleştiren bir çalışmanın sonuçları, meme kanseri tedavisinde kullanılan tamoxifen isimli ilaç, akciğer kanseri yüzünden ölüm riskini de azaltıyor.

İsviçre'deki Cenevre Üniversitesi'nde tıp araştırmacısı olarak görevli Dr. Elisabetta Rapiti "Meme kanseri içim tamoxifen kullanan kadınların akciğer kanseri sebepli ölüm olasılığının genel nüfustaki kadınlara göre daha düşük olduğunu bulduk" diyor.

TamoxifenRapiti, anti hormon ilaçları kullanmayan meme kanseri hastalarının diğer kadınlarla aynı akciğer kanseri sebepli ölüm riskine sahip olduğunu belirtiyor.

Tamoxifen östrojen hormonunu engelleyek tümörün gelişimini engelliyor ve yıllardır meme kanseri tedavisinde kullanılıyor.

Son yıllarda bu ilaç yerini vücudun östrojen üretmesini engelleyen aromataz inhibitörlerine bırakmıştı. Her ne kadar bu yeni çalışma aromaz inhibitörü kullanan çok az kadında kesin sonuçları içerse de, Rapiti bu ilaçların da akciğer kanserine karşı yardımcı olacağını söylüyor.

Rapiti "Bunun bir anti-östrojen etkisi olduğuna inanıyoruz. Ancak daha fazla çalışma yapılması gerekiyor" diyor.

Bulgular yıllık San Antonio Meme Kanseri Sempozyumu'nda sunuldu.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Meme Kanseri İlacı Akciğer Kanserine Karşı Kullanılabilir

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar