Baharatlardan Elde Edilen Kurkumin ve Piperin Tümör Oluşumunu Önleyebilir

KanseriTedaviEt.com | Salı, Aralık 22, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Meme KanseriU.S.News'ta yayınlanan habere göre, yeni bir araştırmanın sonuçları karabiber ve turmerik (hint safranı) baharatlarından elde edilen bileşiklerin, tümörün büyümesini sağlayan kök hücrelerin gelişimini sınırlayarak meme kanserinin önlenmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor

Michigan Üniversitesi Kanser Merkezi'ndeki araştırmacılar turmerikten elde edilen kurkumin ve karabiberden elde edilen piperini lavobatuvar ortamında meme hücrelerine uyguladıklarında kök hücrelerin sayısında azalma gördüler, ancak normal hücrelerde bir değişim olmadı.

Çalışma Breast Cancer Research and Treatment dergisinde online olarak yayınlandı.

Araştırmayı yürüten Michigan Ünviversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından Madhuri Kakarala üniversite tarafından yayınlanan basın bülteninde "Eğer kök hücre sayısını sınırlayabilirsek, tümöre dönüşme potansiyeli olan hücre sayısını da sınırlayabiliriz" diye belirtti.

KurkuminAraştırmacılar, kök hücrelere karşı etkili olan ancak normal meme dokusuna toksik etkisi olmayan kurkumin ve piperin bulgusunun kadınlar için çok önemli olduğunu vurguladılar.

Kakarala "Yüksek meme kanseri riski olan kadınlar şu an da tamoxifen veya raloxifene isimli ilaçları önleme amaçlı olarak kullanıyorlar, ancak birçok kadın çok fazla toksisiteye sebep oldukları için bu ilaçları almamayı tercih ediyor. Besinlerden elde edilen bileşiklerin yardımcı olma fikri çok çekici, üstelik kurkumin ve piperin çok az toksisiteye sebep oluyor" dedi.

Önceki araştırmalar bu iki bileşiğe potansiyel birer kanser tedavisi olarak incelemişlerdi. Bu çalışma ise kök hücreleri hedef alarak kanseri önleyici etkiyi inceleyen ilk olma özelliğini taşıyor.

Ancak bulgularda dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bileşikler laboratuvar ortamında test edildi ve insanlar üzerinde denenmedi. Araştırmacılar kurkumin ve piperin bileşikleri ile desteklenmiş bir beslenme yapılmaması konusunda uyarıyor.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Baharatlardan Elde Edilen Kurkumin ve Piperin Tümör Oluşumunu Önleyebilir

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar