Arzerra, Kronik Lenfositik Lösemi Tedavisi İçin Onaylandı

KanseriTedaviEt.com | Cuma, Ekim 30, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

LösemiMedicineNet'in haberine göre, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Arzerra (ofatumumab) isimli ilacın, bir kan ve kemik iliği kanseri türü olan kronik lenfositik löseminin (KLL) tedavisinde kullanılmasını onayladı.

FDA yayınladığı basın bülteninde Londra merkezli bir firma olan GlaxoSmithKline tarafından üretilan ilacın, kemoterapinin diğer türlerinin hastalık üzerinde bir etkisi kalmadığı zaman kullanılması için onay verdiğini belirtti.

Yavaş bir şekilde gelişen KLL, genellikle 50 yaş üstü kişilerde görülüyor. Her yıl ortalama 16 bin kişiye teşhis konuyor ve yaklaşık 4400 kişi bu hastalık yüzünden hayatını kaybediyor.

Arzerra, Kronik Lenfositik Lösemi Tedavisi İçin OnaylandıArzerra B hücreleri olarak bilinen beyaz kan hücrelerine bağlanarak, bağışık sisteminin kanserli B hücreleri ile savaşmasını kolaylaştırıyor. İleride yapılacak çalışmalar, Arzerra'nın diğer standart kemoterapi türleriyle beraber kullanıldığında KLL'nin gelişme sürecini uzatip uzatmayacağını gösterecek.

Klinik testlerde, Arzerra'nın genellikle ölümcül bir beyin enfeksiyonu olan progresif multifokal lökoensefalopatiyi de içeren bazı yan etkileri olduğu görüldü. Ayrıca geçmişte hepatit geçiren kişilerinde ilacın kullanımı sırasında dikkatle takip edilmeleri gerekiyor.

FDA ayrıca kan hücrelerinde azalma, zatürre, ateş, öküsürük, ishal, bitkinlik ve nefes darlığı gibi diğer bazı yan etkilerin de görülebileceğini belirtiyor.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Arzerra, Kronik Lenfositik Lösemi Tedavisi İçin Onaylandı

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar