Yeşil Çayın Kanseri Önlediğine Dair Kesin Kanıtlar Yok

KanseriTedaviEt.com | Cuma, Temmuz 24, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerYeşil çay içmek kanseri önlemeye yardım eder mi ? MedicineNet'in haberine konu olan ve son 20 yılda yapılan 51 araştırmanın sonuçlarına göre cevap hala belirsiz.

The Cochrane Database of Systematic Reviews'da yayınlanan sonuçlara göre yeşil çay karaciğer kanserine, meme kanserine ve erkeklerde prostat kanserine karşı bir miktar faydalı olabilir, ancak tüketim aslında bazı kişilerde idrar torbası kanseri riskini artırabilir. Araştırmacılara göre yeşil çayın akciğer, pankreas ve kolorektal kansere karşı koruma sağladığına dair "ılımlı-güçlüye arasında sınırlı" kanıtlar bulunsa da, gastrointestinal (özofogus, kolon ve pankreas) kanserlerde çelişkili bulgular görülüyor.

Yeşil ÇayAraştırmacılar yeşil çay tüketiminin bir alışkanlık olduğu Asya'daki 1.6 milyon insanı içeren araştırmaları gözden geçirdiler. Almanya Nuremburg'daki Alternatif ve Tamamlayıcı Onkoloji Çalışma Grubu üyesi, araştırmacı Katja Boehm ne kadar yeşil çay tüketildiği ve farklı kanseri türlerinin gelişmesindeki değişkenlerin, yeşin çayın kanseri önlemedeki etkisi üzerindeki ilişkiyi bulmayı zorlaştırdığını söylüyor.

Boehm "Kesin olan birşey varsa o da yeşil çayi içmenin tek başına kanseri önlemede asla yeterli olamayacağı" diyor.

Yeşil çay, çok güçlü bir antioksidan olan katesin içeren polifenoller açısından zengin bir bitki. Bu polifenoller hem siyah hem yeşil çayda bulunmasına rağmen, bazıları yeşil çayda bulunan polifenollerin hücre gelişimine engelleyici, kansere karşı özel bir koruma sağladığını düşünüyor.

Tüm araştırmacılar makul ölçüde içilen yeşil çayın kanseri önlemede etkili olabileceğine ve etkili olmasa bile güvenli olduğuna dair daha fazla araştırma yapılması gerektiği konusunda hemfikirler. Boehm günde 5 bardaktan fazla çay içilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Yeşil Çayın Kanseri Önlediğine Dair Kesin Kanıtlar Yok

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar