FDA : Diabet İlacı Lantus ve Kanser Arasındaki İlişki Kesin Değil

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Temmuz 06, 2009 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerMedicineNEt'in haberine göre; önceki çalışmalar Lantus (insulin glargine) gibi enjekte dilen diabet ilaçlarının kanser riskini artırdığını gösterse de, Amerikan Gıda Ve İlaç Dairesi (FDA) geçtiğimiz salı günü hastaları bu ilaçlara devam etmeleri konusunda teşvik etti.

Geçtiğimiz cuma günü Diabetologia'da yayınlanan dört çalışmadan üçü, Fransız ilaç şirketi Sanofi-Aventis üretilen insülin enjeksiyonu Lantus ve belirli tümör tiplerindeki yüksek risk arasında bir ilişki olduğunu gösteriyordu.

Ama FDA konu hakkındaki ilk yorumunda "Çalışmalarda hastaların takip edilmesi için gereken süre, ilacın kanser riski üzerindeki etkilerini anlamak için gerekenden kısa. Ayrıca bulgulardaki ve diğer çalışmalardaki tutarsızlıklar, insulin glargien ve kanser arasında bir ilişki olduğuna dair şüpheyi artırıyor" diye belirtti.

FDA ayrıca çalışmalar için seçilen hasta tiplerindeki farklılıkların da sonuçları etkilemiş olabileceğini düşünüyor. "Mevcut verilere bakarsak, FDA hastalara bir doktora danışmadan insulin ilaçlarını almayı bırakmamalarını öneriyor. Kontrol altına alınmamış kan şekeri seviyeleri orta veya uzun vadeli ciddi ters etkilere sebep olabilir."

Amerikan Diabet Birliği tarafından geçtiğimiz cuma günü yayınlanan bir bildiri de, FDA'nın önerisini destekliyor : "Çalışmalardaki veriler, glargine kullanan hastalar için başka bir insüline geçmek için veya hangi tip insülinin kanser riskini artırdığının bilinmesi için yeterli değil. Bu çalışmalar veya insülin tedavileri hakkında endişee duyan hastalar mutlaka doktorlarına danışmalılar ve bu bulgulara dayanarak kesinlikle insülin almayı kesmemeliler."

Lantus, insülinin "analog" veya yapay bir türü. Mem Tip 1 Diabet hem de Tip 2 Diabet için belirli bir süreliğine kandaki şeker seviyesini kontol altında tutmak için kullanılıyor. İlaç günde bir kere enjekte ediliyor.

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - FDA : Diabet İlacı Lantus ve Kanser Arasındaki İlişki Kesin Değil

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar