Uzun Süreli Doğum Kontrol Hapı Kullanımı Meme Kanseri Riskini Arttırıyor

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Nisan 05, 2010 | 1 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Meme Kanseriİstanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit Özmen, ''Kadınların uzun süre doğum kontrol hapı kullanması meme kanseri riskini artırmaktadır'' dedi.

Türkiye Meme Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) Tarama Merkezi Proje Koordinatörü de olan Prof. Dr. Özmen, yaptığı açıklamada, kanserin en ciddi ölüm nedeni olan, görülme sıklığı hızla artan bir hastalık olduğunu söyledi.

Doğum Kontrol Hapları Kansere Karşı KoruyorNükleer atıklar, genetik yapısı değiştirilmiş gıdalar ve stresin kanserin artışında önemli rol oynadığını ifade eden Özmen, dünyada her yıl 10 milyon insanın kanser olduğunu, bunlardan 5 milyonunun öldüğünü belirtti.

Özmen, şunları kaydetti:

''Kadınların uzun süre doğum kontrol hapı kullanması meme kanseri riskini artırmaktadır. Hiç doğurmamak, erken adet görmeye başlamış olmak, süt vermeme gibi nedenler de bu kanserin oluşumunda önemli bir faktördür. Meme kanserinden korunulması için dengeli beslenmeli ve düzenli egzersiz yapılmalıdır. Kadınlar en sık, memelerinde ağrısız kitle şikayetiyle doktora gelmektedirler ama meme kanserinde amaç henüz hastalık belirtileri ortaya çıkmadan mamografiyle tanı koymaktır.''

Kaynak : Habertürk

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Uzun Süreli Doğum Kontrol Hapı Kullanımı Meme Kanseri Riskini Arttırıyor

Blog Widget by LinkWithin

1 yorum

  1. clementine // 7 Nisan 2010 22:05:00 GMT+3  

    bu konuda isanlar bilinclendirilmeli, bu hususta en onemli rol ise insanlarin danistiklari doktorlari

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar