Multivitaminler Meme Kanseri Riskini Arttırıyor Olabilir

KanseriTedaviEt.com | Çarşamba, Nisan 07, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Meme KanseriYeni bir araştırmaya göre, hastalıkları önlemek için günlük multivitamin takviyesi alan kadınlar, aslında meme kanseri riskini artırıyor olabilirler.

Yeni bir araştırmaya göre, hastalıkları önlemek için günlük multivitamin takviyesi alan kadınlar, aslında meme kanseri riskini artırıyor olabilirler. Daily Mail'in haberine göre İsveçli araştırmacılar, düzenli vitamin alan orta yaştaki ve daha yaşlı kadınlarda meme tümörü oluşması riskinin yaklaşık yüzde 20 daha fazla olduğunu belirlediler.

MultivitaminAraştırmacılar, vitamin haplarının, meme kanseri risklerinden biri olan meme yoğunluğunun artmasına sebep olarak tümör oluşumuna katkıda bulunduğuna inanıyorlar. Vitamin ve mineralleri içeren takviyenin, meme dokusunu yüzde 5'ten fazla artırabildiği belirtildi. Multivitamin haplarında bulunan folik asidin de tümör oluşumunda bir faktör olabileceği bildirildi. Daha önce yapılan araştırmalar yüksek dozda folik asidin tümör büyümesine katkıda bulunduğunu gösteriyor.

Araştırma sonuçlarının üzücü olduğunu belirten uzmanlar, multivitaminlerin güvenli olup olmadığını saptamak için daha derin araştırmalara ihtiyaç olduğunu vurguladılar. Araştırmada sigara, genetik yatkınlık gibi diğer risk faktörleri de göz önünde bulundurulduğu halde, multivitamin kullanımıyla meme tümörü arasında önemli bağlantı tespit edildi.

Kaynak : eha

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Multivitaminler Meme Kanseri Riskini Arttırıyor Olabilir

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar