Kanserde Kişiye Özel Tedavi Umut Veriyor

KanseriTedaviEt.com | Salı, Nisan 13, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerKanser tedavisinde dünyanın takip ettiği bilim adamlarından Marc van de Vijver, Hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, önümüzdeki 10 yılda bu tedavi yöntemi ile daha pozitif sonuçlar elde edileceğini söyledi.

Kişiye özel tedavi, aynı kanser tipi konulmuş olan hastaların, aynı tedavi yöntemine farklı şekillerde yanıt vermesi üzerine geliştirildi. Kişiye özel tedavide, hastalar arasındaki farkılılık, kanserin moleküler temeli ve ilaçların gösterdiği etkiye göre tedavi planı ortaya konuyor.

GENETİK TEST YAPILMASI ŞART

Uzmanlara göre genler, hastalığın aşamaları, radyoterapiye veya ilaçlara direnci açısından kritik rol oynuyor. Tedavi planını belirlemek için de hastanın genetik yapısının incelenmesi gerekiyor.

Kanserde Kişiye Özel Tedavi Umut VeriyorOnkoloji konferansı için Türkiye'ye gelen ve özellikle meme kanseri konusunda çalışmalarıyla tanınan Uzman Dr. Mark van de Vijver, "Kanserin tedavisinde yaygın olarak kullanılan kemoterapide kanserli hücre yanında sağlıklı hücreyi de yok ediyorsunuz. Kişiye özel tedavide sadece kanser hücresinin hedef alınması önemli. Bunun için de hastanın gen yapısının ne durumda olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu bilgiden yola çıkarak uygulanan tedavi, kanser hücrelerinin özelliklerine göre belirlenmiş oluyor" dedi.

10 YIL SONRASI İÇİN UMUTLAR YÜKSEK

Hedefe yönelik tedavi için yeni grupların bulunması ve onlara özel tedaviler geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vijver, "Kanserin çok daha geniş çaplı yapılacak araştırmalara ihtiyacı var. Hedefe yönetik tedavi yöntemlerden hangisinin hangi hasta için uygun olduğu netleştirilmeli. Önümüzdeki 10 yıl içinde, bu belki küçük adımlarla olacak ama kişiye özel tedavi daha da gelişecek ve daha iyi sonuçlar elde edeceğiz" diye konuştu.

Kişiye özel tedavinin daha çok meme kanserlerinin tedavisinde kullanıldığı belirten Vijver, pankreas ve akciğer kanserleri üzerinde çalışmalar yapıldığını ve yakın gelecekte bu kanser türlerinin tedavisinde ilerleme beklendiğini de söyledi.

Kaynak : Hürriyet

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Kanserde Kişiye Özel Tedavi Umut Veriyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar