Baz İstasyonları Çocuklarda Kanser Görülme Riskini Arttırmıyormuş

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Haziran 28, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerKanser - cep telefonu ilişkisini inceleyen bilimsel her geçen gün artıyor. Bu konuda yoğun şüphe olmasına karşın, son dönem yapılan araştırmalardan bir tanesi hariç hepsi, cep telefonu ile kanser ilişkisi konusunda korkmamamız gerektiği yolunda.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre hamileliği sırasında baz istasyonu yakınında yaşayan annelerin çocuklarında kanser görülme riski, baz istasyonundan çok uzakta yaşayan annelerin çocuklarına kıyasla aynı.

İngiltere'de yürütülen bir çalışma, çocukluk çağlarında kansere yakalanma oranları ile hamile annelerin baz istasyonlarına yakınlığı arasında anlamlı bir ilişki bulunmadığı sonucuna ulaştı.

Baz istasyonuÇalışmada neredeyse 7,000 çocuğa ait verilerden yararlanıldı. İngiltere'de yürütülen bu araştırmada ulusal veri tabanında 4 yaşından küçük olup kansere yakalanmış hastalar ile ülkedeki 4 büyük mobil operatörün 1996 ila 2001 yılları arasındaki baz istasyonu bölgeleri karşılaştırıldı.

Yapılan çalışmada baz istasyonlarından yayılan radyo frekansına maruz kalma oranları için 3 farklı ölçüt kullanılmış: En yakın baz istasyonuna uzaklık, 700 metre içerisindeki baz istasyonlarından yayılan toplam frekans gücü ve ev adreslerindeki frekans gücü yoğunluğu.

İngiltere'nin saygın tıp yayınlarından British Medical Journey'de yayınlanan araştırma raporu baz istasyonlarına yakınlık ve çocuklarda kanser görülme oranı arasında anlamlı bir bağ bulunmadığını ortaya koyuyor. Ancak rapor aynı zamanda bu çalışmanın baz istasyonlarına mesafe ile kanser riski artışı arasında daha uzun vadeli incelemeler için başlangıç noktası teşkil etmesi gerektiği ve derinlemesine çalışmalar yapılmasının zorunlu olduğunu da vurguluyor.

Hatırlayacağınız üzere Interphone'un Dünya Sağlık Örgütü desteğinde 10 yıldır yürüttüğü ve kanser – cep telefonu ilişkisini sorgulayan bir çalışma anlamlı bir bağ olmadığı sonucuna ulaşmış, ABD'li bir grup araştırmacı ise çalışmada kullanılan metodolojinin yanlış olduğunu açıklayarak tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

Kaynak : turk.internet.com

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Baz İstasyonları Çocuklarda Kanser Görülme Riskini Arttırmıyormuş

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar