Mangalda Et Pişirmeden Önce Baharatla Terbiye Edin

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Mayıs 24, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerBilim adamları, sıcak havaların tadını mangal keyfiyle çıkarmaya hazırlananlara, mangal yapmadan önce eti baharatlarla terbiyelemenin kanser riskini önemli ölçüde azalttığını duyurdu.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, ABD'deki Kansas Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, mangalda pişirilen etlerin kısa sürede yüksek dereceli ısıya maruz kaldığına ve kanserojenik etki gösteren heterosiklik amin (HCA) moleküllerinin oluştuğuna dikkati çeken bilim adamları, eti çeşitli baharatlarla terbiyelemenin bu riski büyük ölçüde azalttığını bildirdi.

Mangalda EtKimyon, kişniş, Çin zencefili, rozmarin ve zerdeçal gibi baharatların HCA oluşumunun azalmasındaki rolünü araştıran bilim adamları, özellikle rozmarinin bu konuda oldukça etkili olduğunu ortaya koydu.

Bilim adamları, baharatların HCA oluşumunu yüzde 40 oranında düşürdüğünü,bunun da doğrudan ateşe maruz kalarak pişmiş etlerden kaynaklanan kanser riskini azalttığını belirtti.

Diğer baharatların etkilerini de araştıracaklarını bildiren bilimadamları, bu arada mangal keyfine düşkün olanlara pişirmeden önce etleri enazından söz konusu baharatlarla terbiye etmeleri önerisinde bulundu.

Kaynak : CNN Türk

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Mangalda Et Pişirmeden Önce Baharatla Terbiye Edin

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar