Tümör Mıknatısıyla Kanser Erken Teşhis Edilecek

KanseriTedaviEt.com | Cuma, Ekim 22, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerABD’li ve Fransız bilim insanları, 11 kanser türünü daha başlamadan haber vermek üzere kullanılabilecek yeni bir tümör mıknatısı keşfetti.

Kanser araştırmalarıNew York’taki Mount Sinai Tıp Okulu ve Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırma Enstitüsü’nün ortak araştırmasına göre, gelecekte doktorlar vücuda enjekte edecekleri ve kanda dolaşacak bir tümör mıknatısıyla, kan damarlarına bağlı bütün kanserli tümörleri saptayabilecek. 1336 kanser hastasında, tüm tümörlerde bulunan FHS isimli resöptör bulundu.

Kanserli hücreleri besleyen kan damarlarında ve üreme sisteminde bulunan FSH’yi etkileyecek bir molekül geliştiren bilim insanları, resöptörü altın zerrelerle kaplayıp vücuda verdi. Molekül kanserli hücreyi yendi. Mıknatıs prostat, meme, kolon, pankreas, mesane, böbrek, akciğer, karaciğer, mide, testis, yumurtalık gibi 11 kanser türünde erken aşamadaki tümörü gösterebilecek. Dün New England Journal of Medicine’da yayınlanan araştırmanın umut verici olduğu, kanseri erken belirleme ya da yok etmede yeni tedavi yolları oluşturması açısından önemli olduğu açıklandı.

Kaynak : Hürriyet

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Tümör Mıknatısıyla Kanser Erken Teşhis Edilecek

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar