İngiltere`de Kanser Teşhisinde Başarısızlık Oranı Artıyor

KanseriTedaviEt.com | Perşembe, Temmuz 01, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerOECD raporuna göre şimdi Türkiye ve Slovakya’da kanseri daha erken teşhis eden İngiltere’den daha çok tarama aleti var.

Türkiye ve Slovenya’da kanseri erken teşhis etmek için İngiltere’den daha çok tarama aleri bulunduğu açıklandı. Bir zamanlar Türk kanser hastalarının amansız hastalıklarını tedavi etttirmek için koştukları İngiltere’de kanser hastalarının teşhisinin başarısızlık oranının arttığı bildirildi.

Kanser hastalığını atlatma oranının İngiltere’de çok zayıf olduğuna dikkat çeken Daily Mail gazetesi, bir araştırmanın sonuçlarını verirken Türkiye ve Slovakya gibi ülkelerde daha çok yüksek teknoloji ürünü tarama aletlerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Özel tarama aletleri çok düşük düzeyde

Kanser taramasıİşçi Partisi zamanında sağlık harcamalarının çok artmasına rağmen İngiltere’nin kanseri erken teşhis etmede kullanılan özel tarama aletlerinin çok düşük düzeyde olduğu bildirildi. Araştırılan 28 sanayi ülkesinden sadece Macaristan ve Meksika’nın İngiltere’den daha az kompüter teknolojisiyle yapılmış tarama aletlerine sahip olduğu anlaşıldı. Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Meksika’nın İngiltere’den daha az MRI aletleri var.

Eksikliğin İngiliz hastaların haftalarca test sonuçları beklemesine yol açtığı ve gecikmenin hayatı tehlikeye sokan sonuçlar doğurduğu belirtildi. Avrupa’da kanser hastalığından kurtulma oranının İngiltere’de en az olduğu anlaşıldı.

Göğüs kanserine yakalanan bir kadının beş yıl sonra yaşama şansının İngiltere’de yüzde 78.5 iken, Fransa’da bu oran yüzde 82.6, ABD’de yüzde 90.5 olduğu kaydedildi.

OECD tarafından hazırlanan raporda, İngiltere’de normal bir sanayi ülkesine kıyasla daha az hastane yatağı ve doktoru olduğuna dikkat çekildi. Normal bir OECD ülkesinde bir milyon kişi 12.6 MRI birimi düşüyor. İngiltere’de bu rakam 5.6, İrlanda’da 12.3, Yunanistan’da 21.8, ABD’de 25.9, Japonya’da 43.1. Türkiye’de 6.9 , Slovakya’da 6.1. Türkiye, İngiltere’nin üstünde.. Farklar CT tarama aletlerinde daha fazla.

Kaynak : Hürriyet

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - İngiltere`de Kanser Teşhisinde Başarısızlık Oranı Artıyor

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar