Amerikan Hastanesi, MD Anderson Kanser Merkezi ile İşbirliği Yaptı

KanseriTedaviEt.com | Pazartesi, Şubat 22, 2010 | 0 yorum » | Yazı boyutu : Yazı boyutunu büyüt Yazı boyutunu küçült

Tüm HaberlerDünyanın en iyi 2 kanser merkezinden biri olarak bilinen, “ABD’de en iyi kanser hastanesi” olarak tescillenen Houston’daki MD Anderson Kanser Merkezi, tedavi standartlarını Amerikan Hastanesi’ne taşıdı.

İki hastane arasında yapılan işbirliğiyle Amerikan Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Ünitesi, MD Anderson’un yurtdışındaki ilk uydu merkezi oldu. İşbirliği sayesinde her hasta, hem Amerikan Hastanesi doktorları tarafından takip ve tedavi edilecek, hem de MD Anderson Kanser Merkezi ekibi tarafından konsültasyon imkânına kavuşacak. Böylece hasta her iki kurumda da aynı bakım süreçlerinden geçmiş olacak.

Amerikan Hastanesi, MD Anderson Kanser Merkezi ile İşbirliği YaptıAmerikan Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Evren Keleş, “Türkiye’den pek çok hasta ‘kanser tedavisi için yurtdışına gideyim mi?’ diye sorguluyor. Sıklıkla da MD Anderson’u tercih ediyor. Artık Türkiye’den oraya gidecek hastalar burada aynı standartlarla üstelik çok daha ucuza tedavi olabilecekler” diye konuştu.

Yapılan işbirliği gereği tedavide aynı standartlara ulaşmak için hekim, hemşire, tıbbi teknisyen gibi tüm ekibin MD Anderson’da eğitim gördüğünü, aynı cihazların kullanılmaya başlandığını söyleyen Amerikan Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölüm Şefi ve Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Selek de “Burada yapılan her şey Houston’dakiyle aynı. Online olarak iki merkez de birbiriyle bağlantılı” dedi.

15 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan Amerikan Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Ünitesi yılda 400 hastayı tedavi edebilecek kapasitede.

Kaynak : Milliyet

Bu yazı KanseriTedaviEt.com'da yayınlanmıştır - Amerikan Hastanesi, MD Anderson Kanser Merkezi ile İşbirliği Yaptı

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum

Yorum Gönder

Bu ay en çok okunanlar